Vegetarisk hummus bowl m. falafel 4 portioner Du behöver: 800g Hummus 1 pkt falafel mix 4 st morötter 2 st avokado 150 g Machésallad 12 st rädisor 1 dl matyoghurt 3-6 Labnehbollar 1 knippe mynta 1 dl cashewnötter 3 dl Basmatiris 1 tsk mald kanel Salt Gör så här Koka ris enligt förpackningens anvisningar men addera även mald kanel. Om falafel: Värm enligt förpackningens anvisningar. Om tofu: Skär tofun i cm-tjocka skivor. Stek tofun i olja i en het stekpanna på båda sidor tills den är gyllenbrun. Blanda labneh och yoghurt. Rosta cashewnötterna i en het stekpanna med lite salt och olja tills nötterna fått en fin gyllenbrun färg. Fördela hummusen på tallrikar och varva sedan riset med rivna morötter, tärnad avokado, machesallad & skivade rädisor. Lägg på falafel eller tofu och toppa sedan med labnehyoghurt, massa mynta och hackade cashewnötter.