Ugnsrostad pumpa m. lammkorv 4 portioner 1 1/2 kg butternutpumpa 4 vitlöksklyftor 1/2 dl olivolja 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 400 g färsk lammkorv /murgueze 100 g färsk grönkål 100g svartkål 1 - 2 msk olivolja 1 dl rostade macedamianötter 150 g getost eller fetaost Gör så här: Sätt ugnen på 200°C. Skala pumpan med kniv. Dela på mitten och skrapa ur kärnorna. Skär pumpan i små klyftor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpan med vitlök, 1/2 dl olja, salt och peppar. Skiva lammkorven och lägg på plåten. Ställ in i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strimla grön och svartkålen i mindre bitar. Massera kålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10-15 minuter. alt Dela pumporna på längden och ta bort kärnorna och det trådiga som finns i den runda delen i pumpan. Lägg pumporna i en ugnsfast form med snittytan uppåt, ringla över olivolja och salta och peppra. Sätt in i ugnen och låt baka i ca 30-40 minuter. Strimla grön och svartkålen i mindre bitar. Massera kålen med 1–2 msk olja. Ta ut plåten och lägg på grönkålen. Ställ in ytterligare 10-15 minuter. Fördela kålen och korven i pumpahalvorna. Smula osten över och tryck gärna till så att lite kommer ner i fyllningen. Ställ in i 180° varm ugn och baka i ytterligare 10-15minuter Toppa pumpaplåten / pumpan med nötter och smulad getost eller fetaost. Toppa med färsk koriander och pressade lime och servera med aioli LOVe Markiz