Grönsaker? Örter? Frukt? Nötter? Rotfrukter? Nu bjuder jag på ett smarrigt receptet! #iköketmedmarkiz Betsallad med clementiner och getost Ingredienser 600g betor i blandade färger, helst med stjälken 4-6 clementiner 1 knippe dragon 1 knippe mynta 150 g getost 40 g skalade valnötter 40 g blandade frön Gör så här: Spara betornas späda blad, dela de större betorna och koka dem under lock i saltat vatten i 15 minuter. Pressa under tiden 1 clementin och hällsaften i en skål. Tillsätt 1 msk extra olivolja och en rejäl skvätt rödvinsvinäger. Skala de återstående clementinerna och skiva dem. Fördela skivorna på ett stort fat. Häll av betorna och skölj dem hastigt i kallt vatten, såt torka på en servett och fräst sedan betorna snabbt på hög värme i lite smör. Lägg sedan allt i dressingen. Smaka av med salt och peppar. Hacka örterna grovt och blanda med betorna. Portionera ut betorna över clementinerna, smula ost, nötter och fröna, och avsluta med att ringla lite olja över. LOVe Markiz