På menyn står MOROT! Bjuder på 7 anledningar till att äta MOROT 1. Morot innehåller karoten som skyddar huden mot stark sol. 2. Morötter innehåller pektin som är blodsockersänkande. 3. Morötter innehåller relativt mycket betakaroten, som sedan omvandlas till A -vitamin. 4. A-vitamin anses minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar samt förebygga cancer. 5. Morötter är fiberrika, vilket är bra för magen. 6. Morötter innehåller kalium, ett viktigt mineralämne som hjälper kroppens celler att hålla vätske- och hormonnivåerna samt dina nerver i balans. 7. I morotens färgämne finns antioxidanter som hjälper till att hålla blodsockret på en bra nivå, samt skyddar dina celler. Morotspasta med grönkålspesto och mozzarella 4 personer Ingredienser Pesto 2 dl mandlar 100 g grönkål 1 dl basilika 5 msk parmesanost 0,5 citron, saften 1 dl olivolja Morotspasta 4 morötter 1-2 msk smör salt malen svartpeppar Till servering 1 förp mozzarellaost 2 msk mandlar, rostade Gör så här Pesto Rosta mandlarna i en torr stekpanna på medelhög värme tills det är gyllenbruna och skalet spruckit. Gnugga bort skalet med en kökshandduk. Lägg nötterna och resterande ingredienser i en mixer. Mixa till en härlig pesto, tillsätt en skvätt vatten om det behövs. Morotspasta Svarva morötterna i en Spiralizer till långa band. Koka upp lättsaltat vatten med smör. Lägg i morötterna. Koka upp. Häll av vattnet. Blanda morötterna sedan med peston. Smaka av med salt och peppar. Servering Skär upp mozzarellan i kuber och lägg ovanpå pastan. Strö över mandlarna. LOVE Markiz