Hej alla lovely ladies! Igår gästade jag Nyhetsmorgon i 4:an och LAGADE MAT! Äntligen har verklige längtat efter att få göra det! Lagade en lätt, billig och svin god rätt som heter Shakshuka! För er som missade det så kan ni se det här SHAKSHUKA GREEN Ingredienser 4 portioner 1 gul lök olivolja till stekning 3 vitlöksklyftor 1 purjolök 100 g grönkål 200g gröna ärtor 100 g spenat 2 chilifrukter 3 msk Ras el Hanut 1 tsk malen svartpeppar 1 tsk salt 1 msk harissa (eller mer om du gillar hettan) 2 msk kronärtskockspuré 2 dl vatten 150 g fetaost 1 stor knippe dill 4 ägg Till servering: Khobz / tunnbröd Yoghurt 1. Skala och hacka gul lök och purjolök och stek i olivolja på låg värme i 15 minuter, helst under lock. Rör runt lite då och då. 2. Skala och riv eller hacka vitlök och tillsätt i stekpannan tillsammans med grönkål och gröna ärtor. Stek i 5 minuter till. 3. Hacka spenaten i grova bitar och hacka chilin och lägg ner i stekpannan. Tillsätt kryddorna, harissa och kronärtskockspurén. Häll i vatten, koka upp och låt sedan puttra på låg värme i cirka 10 minuter. Smaka av, salta eller peppra om det behövs. 4. Hacka dill och blanda i. Spara lite till garneringen. 5. När grytan är klar, knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Shakshukan ska vara så tjock att du kan göra små gropar där du knäcker i äggen. Sätt på lock och låt koka i några minuter så att äggen blir klara. 6. Smula rikligt med fetaost 7. Servera med varma pitabröd och yoghurt När man har barn som dessutom blir sjuka Och hela ens tid går åt att tänka på det så är man tacksam för att ICA MAXI har öppet till 22 alla dagar och att de har en köksavdelning! Hittade så fina gjutjärns pannor simmiga behövde och lite andra småsaker som jag hade glömt! Gjutjärns / slevar / kökshanddukar / Laga mat ❤️ LOVe Markiz