Mac and greens 300 g Amorosi pasta 150 g grönkål, grovt strimlad 200 g blomkål, delad i små buketter 1 tsk smör 1/2 schalottenlök 50 g smör 1/2 tsk vetemjöl 3 dl grädde 1/2 dl vatten 100g cheddarost 100g parmesanost 1 krm muskot Salt Peppar 1 dl cream fraiche Toppa med: 1 msk ströbröd 1/2 dl persilja 1/2 dl basilika 1 dl parmesanost Mac and greens: Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan 3 min kortare än anvisningarna på förpackningen. Smörj en stor ugnsfast form med smör. 5. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Smält smöret i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök och stek under omrörning tills den är gyllenbrun, i ca 5 min. Rör ner vitlöken och stek tills den börjar dofta, i ca 30 sek. Tillsätt mjölet och stek under omrörning i 1 min. Häll i hälften av grädden och koka under omrörning tills såsen tjocknar och börjar sjuda. Häll i resten av grädden samt vatten och koka under omrörning tills såsen har en fin konsistens. Stäng av värmen och tillsätt creme fraiche, riven cheddarost och riven parmesanost. § smälter. Tillsätt muskot samt salt och peppar efter smak. Tillsätt den kokta pastan och den skurna grönkålen och blomkålen. Rör om ordentligt och häll allt i den smorda ugnsformen. Kryddtäcke: Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa i intervaller tills persilja och ost har finfördelats. Strö blandningen i ett jämnt lager över gratängen. Gratinera gratängen tills täcket har en fin gyllenbrun färg, i ca 5 min. Älska ditt KÖK! LOVE Markiz