Det är kallt, ruggigt och vi behöver alla vitaminer vi kan få i oss utan att det smakar gräs! hahaha. Här bjuder jag på ett mustigt recept på en pumpasoppa från förra veckans cook a long. Du behöver: 8 morötter 1 fänkål 1 gullök 500 g pumpa 1 vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 msk gurkmeja 1 msk färskingefära 1 msk paprikapulver 1 msk spiskummin 2 msk persilja 3 tomater 1 buljongtärning (grönsak) Salt & peppar Gör så här: Hetta upp olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt alla torra kryddor och rör om. Stek kryddorna tills de doftar och har fått lite färg. Tillsätt morötter, fänkål, pumpa lök, vitlök, ingefära, persilja och tomaterna stek några minuter under omrörning. Lägg locket på och låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt sedan buljong och vatten så att det täcker grönsakerna. Låt sjuda under lock i 25-30 minuter. Mixa soppan slät, tillsätt vatten för att få en slätare konsistens. När du är nöjd med konsistensen smakar du av med salt och peppar och låter koka i ytterligare 5-10 minuter på medelvärme. Toppa med lite nötter eller frön och servera med varmt bröd! Recept på tunnbröd finns här! LOVe Markiz