Potatis, purjolök, morötter och en massa andra härliga råvaror är just nu säsong. Så passa på att proppa kroppen med det! Jag älskar potatis i alla dess former och och purjolök är nyttigare än vi tror och en bra råvara för oss kvinnor. Den innehåller den B-vitaminet folat som är är viktig för kvinnor i fertil ålder. Men inte bara kvinnor behöver det alla behöver detta vitamin för att kunna nybilda celler som ska bygga upp kroppen, läste jag. Purjolök innehåller även flera mineraler som kalium och kalcium. Kalium är bland annat viktig för blodtrycket och hjärtfunktionen. Potatis och också nyttig så den här soppan är en enkel hälsobomb. Potatis- och purjolökssoppa 4 portioner Så enkelt och så gott! Du behöver: 400 g mjölig potatis, ca 5 st 1 purjolök 1 vitlöksklyfta 3 msk smör 8 dl grönsaksbuljong 3 dl vispgrädde salt och nymalen vitpeppar Gör så här: Skala och skär potatisen i små tärningar. Snitta purjolöken på längden. Skölj ur all sand och strimla löken fint. Skala och finhacka vitlöken. Fräs allting i smör i en tjockbottnad kastrull men inte så länge att ingredienserna tar färg. Häll i buljongen under omrörning och koka upp. Sänk värmen och låt soppan sjuda med lock i 30 minuter. Rör om ordentligt emellanåt, ända ner i botten på kastrullen. Tillsätt grädde och rör om, låt soppan sjuda i 10 minuter till. Mixa eventuellt soppan. Smaka av med salt och peppar.