Spiskummin ger fin smak åt morötterna som blir ett matigt och gott tillbehör. Servera gärna salladen ljummen. Passar bra till kött, fisk och fågel. MOROTSSALLAD Ingredienser: 1 kg morötter olivolja salt och svartpeppar Dressing: 1 vitlöksklyfta, finhackad 1 knippe koriander, finhackad 3 msk saft från citron 3 msk olivolja 2 msk malen spiskummin salt och svartpeppar Gör så här: Skala morötterna och dela dem på längden i fyra delar. Skär dem sedan i centimeterstora bitar. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten 10–15 minuter. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Häll av morötterna. Hetta upp olivolja i en panna och fräs morötterna 1–2 minuter. Tillsätt dressingen och vänd runt alltihop snabbt i pannan. Smaka av med salt och peppar. Love Markiz