Aubergine lasagne toppad med mandlar Ingredienser 3 stora auberginer, (ca400 g vardera) 3 lökar 6 vitlöksklyftor 30g salvia olivolja 1/2 tsk harissa 2 msk spiskummin 1 citron 2 x 400 g burkar krossadetomater alt plommontomater 80 g mogen Cheddarost 80 g parmesanost 300 g färska lasagneplattor 50 g blancherade mandlar 2 msk torkad salvia Gör så här: Sätt ugnen på 200 ºC. Hätta upp en stor kastrull med ca 250 ml vatten på medelhög värme. Halvera auberginerna i längdled och lägg i pannan. Skala, och dela på fyra och tillsätt löken, täck sedan med ett lock och koka i 20 minuter. Skala och skiva vitlöken fint och plocka salvia. Ta bort locket, och när det mesta av vätskan har kokt borta. Tillsätt 3 matskedar olja, vitlök, harissa, spiskummin, salvia bladen och citronskal och rör i ca 5-7 minuter. Tillsätt krossa tomaterna, häll i 2 burkar vatten och låt sjuda i 20 minuter under omrörning(ibland). Ta bort pannan från värmen, riv i ostarna och krydda sedan med havssalt och svartpeppar. Ta fram en ugnssäker form med höga kanter. Lägg ett lager sås i botten på formen och varva sedan lasagneplattor och sås. Upprepa lagren två gånger till. Mixa mandlarna tillsammans med salvia, tills de är fina och tillsätt sedan återstående färska salvia bladen och olivolja, strö sedan på toppen. Baka i 25 minuter, eller tills de är gyllene och bubblande Jag älskar detta serveras med en stor crunchy grön sallad klädd med balsamico vinäger. tips