Vill du äta råvaror som är säsong? Låt utbudet på råvaror bestämma vad du ska laga! Lär dig vad som är säsong och laga mat efter det. Google och alla matbutiker har bra kolla på det :). Just nu i Mars är rödbetor säsong och det är så himla gott och man kan laga massa gott med just rödbetor. Solen lyser in genom min balkong så jag vill dela med mig av ett recept som inspirerar till picknick! I den tiden som vi är just nu med cororna, ska vi undvika crowded platser. Så en picknick i skogen är det bäst! Fyll termosen och packa väskan med goda rödbets wraps! Rödbeta är mycket hälsosam mat som ger kroppen fantastiska förutsättningar att må bra. Rödbetan är också en bra källa till många näringsämnen som vitamin A, B6 och C, magnesium, kalcium, zink, kalium, jod, natrium och aminosyrorna betain och glycin. Lär om 7 fördelar med att äta Rödbetor här . Rödbetswrap med valnötter, getost, hummus och pigg citronbulgur. Ingredienser Rödbetsfyllning: 400 g rårödbetor 200g getostbollar salt & peppar Citronbulgurfyllning: 3 dl bulgur 3 msk citronjuice 1/2 dl tranbär 1 dl granatäppelkärnor 2 dl rostade valnötter 8 valfria tortillabröd 50 g spenat Gör så här: Rödbetsfyllning: Skala rödbetorna, skär i klyftor och lägg i mixern. Mixa stötvis några gånger tills de är finhackade. Tillsätt getost. Mixa ca 30 sekunder till, smaka av med salt och peppar. Citronbulgurfyllning: Koka upp bulguren, enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda färdigkokta bulguren med citronsaft och skal, tranbär, granatäpplen och valnötter. Montering: Lägg 2-3 msk rödbestfyllning mitt på varje tortilla (inte ända ut i kanten) och lägg ett halvt spenatblad ovanpå. Lägg några skedar bulgurfyllning ovanpå och avsluta med 1 klick hummus. Vik den övre och nedre kanten över fyllningen. Rulla ihop tortillan så att fyllningen ligger kvar inuti. Dela wrapsen mitt itu innan de serveras. LOVe Markiz