Vi går in i en av mina favoritsäsonger när det kommer till råvaror. Skörd, svamp och bär strå på menyn. Här bjuder jag på en smarrigt och enkelt recept på en härlig svamppaj. Svamppaj med smak av timjan och schalottenlök 4 portioner Ingredienser Paj 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten Fyllning 600g kantareller (valfri svamp) 5 schalottenlök 1 kruka timjan 3 msk smör 1 tsk salt 1 tsk peppar 5 getostbollar (labneh) ½ knippe persilja Fyllning 4 ägg 3 dl mjölk ½ tsk salt Gör så här: Sätt ugnen på 200grader. Börja med att sätta på fläkten och ställa in timern på fläkten. Denna rätt tar ca 7 minuter att preppa på hällen. Paj: Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter. Fyllning: Ansa och skär svampen i grova bitar. Skala och finhacka löken. Stek svampen i omgångar i smöret i en stekpanna. Lägg tillbaka all svamp i stekpannan och lägg i löken, timjan och låt steka med i ca 4 minuter. Ställ in timern på hällen. Krydda med salt och peppar. Fyll pajskalet med den stekta svampen och osten. Hacka persiljan och strö över. Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser och häll i pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat. Tips: Förbered pajen och frys sedan in den när det är dags för middag ställer du in den i ugnen och väljer funktionen paj och trycker ok.