Havrerissallad med grillade grönsaker och smak av Ras el hanut 4 personer Ingredienser 4 dl havreris 4 salladslökar 2 paprikor 1 zucchini 3 msk olivolja 1 knippe rädisor 4 stora nävar bladspenat 1 dl valnötter DRESSING: 3 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk Ras el hanut alt 1 tsk spiskummin 1 paprikapulver 1 dl gräddfil 1 knippe gräslök 1/2 msk citronsaft Gör så här 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Hacka salladslöken och blanda med riset, salta och peppra. 3. Dela paprikorna i mindre bitar. Kärna ur zucchini och dela i mindre bitar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla överoljan, salta, peppra och blanda runt och rosta i ugnen i 15 minuter eller tills grönsakerna har fått lite färg. DRESSING: 4. Hacka gräslöken och vispa ihop den med de andra ingredienserna till dressingen. 5. Dela rädisorna i fyra delar. Lägg riset i botten på en tallrik. Toppa med grillade grönsaker, rädisor, spenat och till sist valnötterna. Häll dressingen i en tät behållare. LOVe Markiz