Havreris risotto med smak av ärtor, spenat och mynta (VEGO) 4 personer 2 schalottenlökar Olivolja , till stekning 4 dl Havreris 2 dl vitt vin (torrt) 1,5 msk koncentrerad grönsaksfond 5 dl vatten 75 g parmesanost salt & peppar 150 g gröna ärtor 100 g spenat 1 knippe mynta Gör så här: Skala och hacka schalottenlöken och svetta i en stor kastrull eller gryta tillsammans med lite olja. Tillsätt havreris och låt stekas med en stund. Slå över vitt vin och låt koka tillsammans med riset i ca 2 minuter. Tillsätt vatten och grönsaksfond och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om det kokar bort helt. Riv parmesanosten fint och rör ner i den varma risotton. Smaka av med salt och peppar. Hacka spenaten grovt och blanda ner i risotton tillsammans med ärtor och mynta. LOVe Markiz