Hasselbacksbeta toppad med citronkräm knaprig kycklingbacon 12-20st Du behöver: 350 g små rödbetor (gärna delikatessrödbetor) olja till formen 1 msk rapsolja 2 krm salt 1 dl crème fraîche 1 dl olivolja 1 citronzest 8 skivor kycklingbacon 1/2 ask smörgåskrasse Gör så här: Sätt på ugnen på 200°C. Skala rödbetorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom. Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med rapsoljan. Krydda med salt. Ställ in i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 minuter (beroende på storlek). Börja med att skära bacon i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bacon tills krispig. Vispa crème fraichen och tillsätt olivoljan. Riv i citronskalet och smaksätt med salt och vitpeppar. Toppa hasselbacksrödbetorna med citronkräm, bacon och smörgåskrasse. LOVe Markiz