Vem älskar inte pannkakor med sylt, grädde eller glass! Nu bjuder jag på ett recept som ger pannkakorna en ny plats på er matsedel. Gröna pannkakor som du servera till grytan, tacos eller som brödet med en röra. Grön Pannkaka 250 g zucchini 3 ägg 5 dl valfri mjölk 3 dl valfritt mjöl 30 g färsk spenat Smör eller olja att steka i 1 tsk salt 1 pkt fetaost, smått smulad Gör så här Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, mjölk, mjöl och spenat i en bunke. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer. Stek pannkakorna toppa med fetaost innan du vänder pannkakan och stek till fin färg med frasiga kanter. Tips När pannkakorna får fin yta och stelnar ungefär samtidigt är temperaturen rätt. Om du märker att de bränner i pannan innan smeten stelnat på ovansidan är temperaturen för hög, och om smeten bara ligger och skvalpar utan att ta färg och bli fast är temperaturen för låg. Dessa pannkakor kan du servera till ex. din fredags taco, gryta en kyckling alt tonfiskröra. LOVe Markiz