I bönor och linser gömmer sig massa nyttigheter och är grymma källor fylld med protein, järn, folsyra, fibrer och kalcium. Bönor och linser har en massa baby-mamma vänliga mineraler som vanligtvis finns i animalistiska produkter, så därför är ett dunder bra alternativ till vegetariska/veganska mammor-to-be. Dessa råvaror är också rika på zink ett mineral som är viktigt för att tex förebygga risk för tidig förlossning, låg födelsevikt samt att förebygga att gå över tiden. Bon a petit [caption id="attachment_842" align="aligncenter" width="533"] Foto: Angelica Zander[/caption] 6 portioner Ingredienser: 175 g torkade gröna linser 2 msk olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 tsk malen spiskummin 1⁄2 tsk malen kanel 1 krm cayennepeppar 2 tomater, skalade, urkärnade och skurna i tärningar 2 stjälkselleri, hackade 1 1⁄2 liter vatten 3 msk hackad färsk koriander 3 msk hackad färsk persilja 2 msk saft från citron salt och svartpeppar Gör så här: Koka linserna i en kastrull med osaltat vatten i minst 10 minuter. Häll av lin- serna och ställ dem åt sidan. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna eller kastrull och fräs lök och vitlök tills de är mjuka. Rör ner kryddorna och fräs dem tills det börjar dofta, tillsätt tomater och selleri och blanda runt. Låt koka i 5 minuter. Tillsätt linser och vatten. Koka upp och skumma av ytan. Lägg locket på sidan och låt sjuda på låg värme i 1 timme. Krydda med salt och peppar och smaksätt med koriander, persilja och citronsaft. Servera på en gång tillsammans med varmt bröd. LOVe Markiz