En fräsch grön ärtsoppa med indiska smaker från kryddor, ingefära, kokosmjölk och mynta. Denna soppan är jätte god med fisk eller kyckling till! Grön ärtsoppa med mynta Ingredienser 1 zucchini 1 msk olja (eller kokosolja) 2 msk solrosfrön 1 tsk fänkålsfrö 2 tsk korianderfrö 5 cm färsk ingefära 0,5 tsk malen kardemumma 4 dl gröna ärtor 6 dl vatten salt peppar 1 dl kokosmjölk 1 dl mynta Gör så här Skär zucchini i tärningar. Hetta upp olja i en gryta och fräs solrosfrön, fänkålsfrön och koriander i 1-2 minuter under omrörning. Tillsätt sedan kardemumman, riven ingefära och zucchinitärningar och fortsätt röra i 1 minut. Tillsätt ärtor, vatten salt och peppar, rör om och låt sjuda på låg värme under lock i ca 20 minuter. Vänd i kokosmjölk och rör om. Stäng av spisen och låt dra 5-10 minuter. Tillsätt mynta och mixa sedan till en fin soppa. LOVe Markiz