Hej, Igår var det många som frågade om jag kunde dela recept på hur man lagar det perfekta riset...it´s easy! Hetta upp smör i en kastrull och lägg i ristet. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på vatten och låt koka på medelhög värme i 7–8 minuter tills riskornen nästan är mjuka. Det är viktigt att det finns en aning hård kärna kvar i riskornen. Sila av riset. Dra ner värmen till 1:an och häll över riset i kastrullen och lägg på en kökshandduk och lock , låt stå tills det ar dags för middag! Om man vill smaksätta riset med någon krydda så kan man fräsa den kryddan tillsammans med smöret tills det börjar dofta innan man har i riset. Jag brukar smaksätta med kryddnejlika, lagerblad, ingefära men det går att krydda efter sin egen smak. Min man älskar t.ex kanelris??? Han åt det en gång i turkiet sedan har han aldrig mer fått det men tjatar ofta om att han vill ha det. Några frågor på det? Lycka till! LOVe Markiz