Baghrir har sitt ursprung i den berbiska matkulturen. När de tillagas på rätt sätt så blir de fulla av små hål, som suger upp all sås. Det vanligaste sättet att äta baghrir i Marocko är med en honung-smörblandning (se nedan), men det går också bra att äta dem med olika sorters sylt eller marmelad. Fungerar jättebra till frukost, brunch och mellanmål. [caption id="attachment_6206" align="alignnone" width="810"] foto: Angelica Zander[/caption] Baghrir 4 portioner, 12 stycken Ingredienser: 3 1⁄2 dl semolina (mannagryn) 3 1⁄2 dl vetemjöl 1 msk socker 1 tsk salt 1 ägg 1 tsk bakpulver 1 msk torrjäst 9–10 dl fingervarmt vatten Gör så här: Blanda semolina, mjöl, socker, salt, ägg, bakpulver och jäst i en stor skål. Tillsätt vatten lite i taget tills du får en jämn och fin smet (flytande konsistens). Häll smeten i en mixer och blanda i 30 sekunder. Täck smeten med plastfolie och låt vila i 30 minuter. Hetta upp en teflonpanna på låg värme, låt den bli varm några minuter innan du börjar grädda. Häll i smeten och grädda 2–3 minuter på ena sidan tills du ser att det bildas hål på toppen av crêpesen. Servera med marockansk honungssås