Hög tid att tända grillen och halloumi är självklart alternativ. I det här recept har jag bakat ett super enkelt marockanskt bröd gjort på majsmjöl som du kan grädda på grillen. Skriv en kommentar om du vill ha recept på det. 4 halloumiburgare olivolja 4 batbout (hamburgerbröd) Du hittar recept på Coop.se 70 g babyspenat Mustig salsa 2 gröna paprikor 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, finhackade 3 msk hackad färsk persilja 2 msk hackad färsk koriander 1 tsk paprikapulver 2 tsk mald spiskummin 1 tsk malen ingefära 2 tomater, hackade 1 msk tomatpuré 0.5 dl vatten salt och svartpeppar Sötpotatis- och kålrotspommes 500 g sötpotatis 500 g kålrot 2 msk olivolja 0.5 tsk cayennepeppar 1 tsk salt Gör så här Salsa: Olja paprikorna och grilla på grillen eller i ugn så att skalet blir svart runt om. Låt svalna. Ta bort skalet och kärnhuset och hacka paprikorna i mindre bitar. Fräs lök och vitlök mjuka. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare 2–3 min. Tillsätt den rostade paprikan, tomater, tomatpuré och vatten. Sjud 10–15 min och smaka av med salt och peppar. Sötpotatis- och kålrotspommes Sätt ugnen på 200°. Skrubba eller skala sötpotatisen och kålroten. Skär i stavar. Blanda med olja, cayennepeppar och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min. Pensla halloumiburgarna med olja och grilla på direkt värme tills de får en grillad yta. Dela och grilla bröden. Fyll brödden med spenat, halloumi och salsa. Servera med sötpotatis- och kålrotspommes. Tips är att blanda kryddor som du gillar och massera in kryddan i osten. LOVe Markiz