Pumpa är inte bara sjukt gott det är också sjukt nyttigt. När man tittar på en pumpa kan det känns som en råvara som är svår att hantera, men så är inte fallet. Det är enkelt! Vid tillagning skalas och delas pumpan. Ta bort kärnorna och den svampiga fruktköttet. Med pumpan kan du vara kreativ det passar bra i det mesta och kan tillsagas på olika sätt. Soppor, bröd, pajer, krämer och goda efterrätter. Kom ihåg att en pumpa sort kan ersättas med en annan utan problem. Jag har satt samman en lista på 5 saker du är intressanta och nyttiga att veta om pumpa. 5 saker att veta om pumpa 1. Pumpa håller sig i 10 dagar i rumstemperatur. Och upp till 2 veckor i 10-14 grader. 2. Pumpakärnor är perfekt som supernyttigt snacks. Bara att rosta dem och salta. 3. Pumpakärnor innehåller nästan lika mycket järn som blodpudding. 4. Pumpans fruktkött är fullt av A och C-vitamin som boostar ditt immunförsvar i höstmörkret. 5. Knacka försiktigt på pumpan. Är pumpan mogen hörs en ihålig knackning. Puss M