Hello! Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte ofta är sugen och längtar efter en stor skål med chips och annat göttigt som jag i många år ätit mängder av. Jag verkligen älskar att snacksa när jag sitter och kollar tv. Så ut på nätet för att hitta lite "FOOD SECRETS" för att sedan skapa något snacksigt och gott! Mitt första fynd är Kikärtor...här kommer hemlisarna bakom denna råvara. Kikärtor innehåller massor av näringsämnen, bland annat antioxidanten mangan som är viktig för ett friskt skelett och folsyra som bidrar till ett normalt nervsystem och är nödvändig för cellernas ämnesomsättning. Genom att äta kikärtor får du också i dig mycket fytonutrienter, som hjälper till att skydda våra celler från skador av gifter, kemikalier och stress. Protein är sjukt viktig byggstenen nr du tränar hårt. Kikärtor hjälper dig att behålla ett friskt skelett och bygga upp nya muskler och annan vävnad. Kikärtor innehåller mycket fibrer, som forskare på senaste tiden har förstått är extra viktigt. De goda bakterierna i tarmfloran behöver nämligen fibrer för att överleva, och hela 80 procent av ditt immunsystem finns i tarmarna. Fibrer hjälper också tarmarna att röra på sig, vilket förhindrar förstoppning, och bidrar till ett stabilt blodsocker. Genom att hålla blodsockret stabilt förhindrar du att energinivåerna och humöret dippar under dagen. Det kan också hjälpa dig att gå ner i vikt eftersom fibrer, tillsammans med protein, mättar mer på mindre mängd mat. Det finns också forskning som visar att kikärtor, tillsammans med bönor, skyddar hjärtat och hjälper till att hålla kolesterolet i schack, något som förmodligen beror på det höga fiber- och antioxidantinnehållet. Så med den informationen skapade jag detta recept! Kryddrostade kikärtor Ingredienser 1 förp färdigkokta kikärtor [ca 350 g] 2 msk olivolja 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk malen kanel 1 tsk ingefära 1 krm chiliflakes salt peppar Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Häll av kikärterna, skölj och låt rinna av väl. Blanda olja, vitlök, kryddor och salt i en bunke. Tillsätt kikärterna och blanda ordentligt. Sprid ut dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills de är krispiga LOVe Markiz