Potatispizza med smak av jalapeños och mynta Ingredienser Pizzadeg, 1 sats (2 pizzor) 4 dl vetemjöl 2 ,5 tsk bakpulver 0 ,5 tsk salt 3 msk olivolja 1 ,5dl kallt vatten Jalapenokräm 2 dl creme fraiche 2 msk olivolja 1 jalapeno, hackad 1 tsk salt 1/2 tsk peppar Topping Potatis, skivad Köttfärs, stek med valfri smaksättning (går bra med rester från en bolognese) 2 dl ost, valfri Mynta 1 jalapeno, skivad Gör så här: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i 2 eller 4 delar och forma till bollar. Kavla ut dem tunt på en mjölad arbetsbänk. Värm upp grillen till 300 grader. Lägg pizzastenen mitt på gallret, stäng locket och låt stenen bli ordentligt varm – det tar ungefär 10 minuter. Placera den första pizzan mitt på stenen. Pensla pizzans kanter med lite olja så får du en fin gyllen färg. Grädda pizzan i 4-5 minuter utan topping med locket stängt. Bred på krämen och toppa med ost, potatis och köttfärs och låt pizza grädda ca 10 minuter med lock. Love Markiz