[caption id="attachment_4645" align="alignnone" width="810"] I bilen påväg hem från Nyhetsmorgon[/caption] Hej! Nu är det jul här i vårt hus! I år firade vi äntligen jul hemma hos oss. Sen Liora föddes har vi vart ena året i Thailand och förra hos oss, min mamma först och sedan hos min svåger men i år skapades våra traditioner och mina syskon, föräldrar och syskon barn var hos oss. Förra veckan var en galen vecka, vi har målat om hemma, satt upp nya gardinstänger och massa annat som min man kanske tyckte att vi kunde väntat med till efter jul. Men nu är det klart och jag är super nöjd. Idag har vi legat på soffan hela dagen typ efter flera dagar av RÖJ. Efter Nyhetsmorgon i Söndags var jag helt slut men allt har bara rullat på sedan dess. Nu laddar vi om och efter Nyhetsmorgon den 28:e åker vi till Åre. Så peppad på att äntligen få åka lite skidor. Jag bjöd på smarriga vörtvåfflor med klassiska tillbehör när jag gästade Nyhetsmorgon och för er som missade det kan se det här. [caption id="attachment_4646" align="alignnone" width="1960"] God våffla på rester[/caption] Vörtvåffla 4 portioner Ingredienser 125 g smör eller margarin 2 dl mjölk 4 dl vetemjöl 2 ägg 1 tsk bakpulver 1/2 dl vörtmix köp 1/2 tsk salt 2 dl iskallt vatten alt julmust Gör så här: Smält matfettet och låt det svalna. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg, bakpulver och vörtmix till en slät smet. Rör i matfett och vatten alt julmust.Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen. Grädda våfflorna vackert guld-gula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga. Servera våfflan med resterna som du har över från julbordet. För lite inspiration kolla in mina recept på köket.se Love Markiz