Jag har i flera dagar haft känningar i höger ljumske inte konstant men det har kommit och gått. För några veckor sedan kunde jag vakna på natten för att smärtan strålande ner i benen. Men jag har bestämt mig för att inte oroa mig och jaga upp mig i onödan. För att inte googla hela natten så ringde jag vårdguiden för att höra med dem och självklart bad dem mig åka in, så vid halv 1 i natt åkte vi in till Danderyds gynakut. Otroligt skönt, endast en person innan oss och inga fler där. Så rätt snabbt fick vi hjälp, lämna prover och sedan sitta ner och vänta på läkaren för att få göra ultraljud. Jag har aldrig vart så nervös, tankar om utomkvedshavandeskap snurrade runt och jag satt i 1 1/2 timma med hjärtklapp och ångest över vad läkaren skulle se? Tankar som: finns det en bebis, slår hjärtat, ligger den rätt snurrade i mitt huvud och med tanke på det vi gått igenom så visste jag inte vart jag skulle ta vägen känslomässigt. Man ville in och kolla snabbt men ändå inte. Väl inne hos läkaren trodde jag att jag skulle svimma. Kevin höll min hand och läkaren sa att hon först skulle kolla och sen berätta vad hon ser... de sekunderna va de längsta i mitt liv men hon kunde se den lilla ängeln och det pyttelilla hjärtat. Bebisen låg där den skulle <3 Hamdullah Det hon kunde se var att mina äggstockar var överstimulerade så de tog lite extraprover som visade bra resultat. Efter ca 3 timmar fick vi åka hem. Precis innan jag ringde vårdguiden började jag laga en marockansk soppa "Harirra" världens godaste! Så jag fick avbryta allt det när vi åkte, men när jag kom hem vid 04.15 fortsatte jag laga för jag var bara tvungen att äta det. Kevin min älskling somnade på soffan helt utmattad så jag fick äta soppan själv. Jag fick ju äta tabletter efter äggplock för de va rädda för överstimulering men när jag plussade sa dem att jag skulle sluta med det. Lite slarvigt av dem att inte följa upp det med ett ultraljud. På måndag har jag min sista kontroll på kliniken och då ska jag ta upp det med dem. Jag förstår att jul och ledighet har kommit emellan men jag tycker ändå att man måste följa upp en sådan sak och ta det på allvar. Barnmorskan sa igår att det inte är lika vanligt idag att man blir överstimulerad som det var i början av 2000-talet, dem har bättre koll och jag vill verkligen understryka att de har varit fantastiska på kliniken men att jag tycker att detta har vart en miss från dem. Vi funderar på att resa till lite sol och värme så nu ska jag kolla efter resor woop woop! Några tips på vart vi kan åka? [caption id="attachment_555" align="aligncenter" width="604"] Foto: Angelica Zander[/caption] Harrira 6 portioner Ingredienser: 250 g kött (lamm, nöt eller kyckling), skuret i tärningar om 2x2 cm 3 msk olja 1 stor gul lök, riven 2 msk finhackad koriander 2 msk finhackad persilja 2 stjälkselleri med blad, finhackade 1–2 dl torra kikärtor, blötlagda i 3–4 timmar 1 msk smen eller smör 1 tsk malen kanel 1 msk malen ingefära 1 tsk paprikapulver 1⁄2 g saffran (1 kuvert) 2 tsk svartpeppar 1 msk salt 1⁄2 tsk gurkmeja 1 1⁄2 liter vatten 3 msk torra gröna linser 6 stora tomater, skalade, och mixade 3 msk tomatpuré, blandas ut i 2 dl vatten 3 msk bruten vermicelli (köps i välsorterade livsmedelsbutiker) 2 ägg salt och svartpeppar citron dadlar Gör så här: Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs köttet på hög värme tills det är brynt runt om. Tillsätt lök och fräs på låg värme tills den är mjuk. Lägg i koriander, persilja, selleri, kikärtor, smen (eller smör), kryddor samt vatten. Lägg på locket och låt sjuda i en timme eller tills kikärterna är färdiga. Tillsätt linser, mixade tomater och tomatpurén utblandad i vatten och låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt vermicelli. Koka upp och låt sjuda i ytterligare 15 minuter tills vermicelli och linser är klara. Smaka av med salt och peppar. Kläck äggen i soppan och rör om. Serveras med citron och dadlar. Tips! Smakar även grymt bra utan kött, bara att plocka bort igår gjorde jag en vegetarisk variant! LOVe M