Att vi borde slänga mindre mat, det vet alla. Jag måste ändå säga att vi här hemma blivit bättre med matlådor och att återanvända rester och skapa nya maträtter av det som blivit över. Men det som vi kan bli mycket bättre på är att ta tillvaro på grönsaker, frukt och örter som ofta långt inne i kylen och bli vissnar. Tips på hur du och jag kan börja tänka för att ta vara på våra råvaror och matrester. När du köper hem Grönsaker så som morötter, kålrot, grönkål eller spenat. Hacka ner i önskade storlekar och frys in. Du spara tid vid nästa matlagning då allt redan är uppskuret. Örter samma där hacka ner och lägg i små burkar som du fryser in. Planera Ha en dag i veckan som du går igenom vad som finns hemma i skafferi, frys och kyl. Gör en ruff ”matsedel”, ger ett lugn och du slipper köpa massa nya råvaror i vår stressiga vardag. Ha en inplanerad dag för att handla varje vecka. Ta tillvara på rester Var kreativ med rester som du har, en dag efter är INTE gamal mat! En gryta kan bli en paj eller wrap och en köttförsås kan bli en ny variant på Mac and chees. Skulle ni vilja ha tips på matsedel varje söndag? Recept som tipsar er om hur ni kan göra om en rätt till en ny? LOVe Markiz Tainton