Hello! Hur kommer det sig att mästerkockarna alltid levererar och göra så fantastiska rätter och bakverk? Hemligheten, förutom en massa övning är faktiskt rätt redskap! Vi spenderar så enormt mycket tid i köket och när jag skriver vi så menar jag så klart alla. Även om jag kanske spenderar mera tid en är min granne som inte jobbar med mat så är det sjukt mycket tid som vi lägger i köket. Det är många människor som jag möter i mitt jobb som säger att det inte är bra på att laga mat att det alltid misslyckas och främst inte har lust eller viljan att gå in och laga mat. Jag tror att den känslan grundar sig att vi är rädda för att misslyckas. Det är ju ingen hemlighet att matintresset har blommat och hobby kockarna har blommat ut. Nästa alla människor älskar att äta och om man inte vill lägga hela sin lön på att äta ute kan man med små knep bli sin egen mästerkock i köket. Saker som motiverar mig i köket: Råvaror så klart Att se andra människor njuta och inspireras Att äta själv REDSKAP För er som inte vet det är jag en pryl och teknik nörd. Just köksredskap har blivit ett beroende. Den perfekta kniven, vispen eller stekpannan kan göra matlagning så mycket roligare. Att baka bröd får ett annat liv när köksassistenten knådar degen. Ja ni fattar med rätt redskap kan matlagning bli allt annat än jobbigt och tråkigt. Bara kul! Ett ledord som du kan ha med dig när du ska komma in i vardagsmatlagningen är planera! Här får du några tips på hur du kommer in vardagsmatlagningen Ha en dag i veckan som du går igenom vad som finns hemma i skafferi, frys och kyl. Gör en ruff ”matsedel”, ger ett lugn och du slipper köpa massa nya råvaror i vår stressiga vardag. Ha en inplanerad dag för att handla varje vecka. Investera i redskap som du känner att du behöver. Lycka till i köket! LOVe Markiz