I en inspirerande medverka i Nyhetsmorgon igår tillsammans med Jenny Alvesjö delade jag med mig av min passion för grytmatlagning och hade en grytskola. Med fem grundläggande steg visade jag tittarna hur de kan ta sina grytor till nästa nivå. Grytorna blev fyllda med smak och konsistens, och det var en så kul att få dela dessa enkla, men så bra knep för att lyckas med sina grytor. Här är fem viktiga saker att tänka på när du lagar grytor:Balansera smakerna:En bra gryta har en balanserad smakprofil med rätt proportioner av sött, surt, salt och umami. Se till att smaka av under tillagningen och justera vid behov.Tid och tålamod:Grytor mår oftast bra av långsam tillagning över låg värme. Ge ingredienserna tid att utveckla sina smaker och låt grytan sjuda ordentligt.Ordningen:Lägg till ingredienser i rätt ordning. Rotgrönsaker och kött som behöver längre tid bör läggas i tidigt, medan känsligare grönsaker kan läggas i senare.Laga det som är säsong:Våga vara flexibel med recept. Byt ut ingredienser som du har tillgängliga eller som är i säsong. Lagra och återanvänd resterna:Grytor blir ofta ännu godare efter att ha fått vila över natten. Lagra rester i kylskåpet och njut av dem som en snabb och smakrik måltid senare.