Hej, Nu är det återigen dags för mig att laga lite mat tillsammans med i er i Nyhetsmorgon. Jag har lagat fram härliga recept som jag hoppas kommer inspirera er nu på söndag! Missa inte det! 07.55 första <3 Jag har fått massa frågor om recept och vad jag hade på mig i min senast medverkan och eftersom jag inte hinner svara på alla som skriver så tänkte jag att jag skriver det här. Blus/Tunika H&M Jag grillade ju härlig hel urbenad kyckling med gröna pannkakor och smarrig Lime med honungskräm Helgrillad kyckling (urbenad) med grönpannkaka m honung och Limecréme Ingredienser: Kyckling 1st hel urbenad kyckling alt Halloumi RUB 2 dl rostad lök 1 msk flingsalt finriven skal av 1 citron 2 dl örter t.ex. dill, persilja, mynta, dragon och mejram Rabarber glaze 100 g rabarber 2 hackade vitlöksklyftor 1 dl japansk soja 1 msk farinsocker 1 tsk harissa ½ dl vatten 1 msk citronjuice Svartpeppar Gör så här: RUB Mixa alla ingredienser till ruben. Glaze Hacka rabarber fint. Lägg alla ingredienser utom peppar i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 minuter. Mixa glazen slät och tillsätt peppar. Pensla glazen mot slutet av grillningen. Vik ut kycklingen och krydda med rubben på båda sidorna, (förbereda på morgonen eller dagen innan) lägg sendan i en fryspåse. Lägg kycklingen på grillen med skinnsidan ned på direkt värme så de får färg, vänd Sedna upp och pensla på glaze. Grilla sedan färdigt på indirekt värme tills innertemperaturen är 70°C. Viktigt att pensla upprepade gånger. Tänk på att placera tempen i bröstfilén. Grön Pannkaka 250 g zucchini 3 ägg 5 dl valfri mjölk 3 dl valfritt mjöl 30 g färsk spenat Smör eller olja att steka i 1 tsk salt 1 pkt fetaost, smått smulad Gör så här Riv zucchinin grovt. Vänd runt med salt och låt stå en stund. Blanda ägg, mjölk, mjöl och spenat i en bunke. Krama ut överflödig vätska ur zucchinin och blanda rivet med resten av ingredienserna. Mixa till en slät smet med stavmixer. Stek pannkakorna toppa med fetaost innan du vänder pannkakan och stek senda till fin färg med frasiga kanter. Honung och lime Cream 1 dl crème fraîche 1 dl olivolja 1 lime 1 msk honung Salt & vitpeppar Gör så här Vispa crème fraichen och tillsätt tre fjärdedelar av olivoljan. Riv i limeskalet, honung och smaksätt med salt och vitpeppar. LOVe Markiz