Detta är ett annonssamarbete med Bygghemma Nu har jag äntligen fått min grill på plats. Tack vare Bygghemma kunde jag bygga ihop ett eget bord som grillen kan stå på utan att det tar för mycket plats på balkongen. Jag köpte ett balkongbord och två metallrör, borrade hål och förlängde! En grill är så mycket mer än bara något du slänger upp korven, kycklingen eller köttet på. En grill är ditt kök under sommaren. Det finns inget bättre än att på morgonen, till lunch och middag kunna njuta av solen och den friska luften på balkongen och laga en härlig måltid på grillen! Jag har tagit fram ett recept på matiga pannkakor med smak av timjan och potatis. Dessa kommer jag att laga på mitt stekbord på grillen. Till pannkakorna kommer jag grilla härliga räkspett! Men det går bra att servera med korv, kycklingröra eller bacon. På stekbordet kan jag lätt grilla mat som inte går att lägga på ett grillgaller, halloumi har fått ett nytt liv på min grill. Jag älskar att kunna kliva upp på morgonen och steka ägg i solen till fågelkvittret eller bara steka på räkor i massa vitlök och citron på kvällen. Saker som är viktiga att tänka på med detta stekbord är att du aldrig ska ha fett på innan du börjar steka, som när man steker i en stekpanna. Du får pensla ditt kött eller ha lite extra fett i smeten. Till mitt stekbord har jag köpt en stekskrapa, den är ett måste för att enkelt kunna skrapa rent stekbordet. Set är viktigt att göra rent stekbordet men det man inte får glömma är att du måste låta stekbordet bli kallt innan du tvättar den. Vill du ta det till nästa nivå och känna dig som en riktigt kock så är det denna grillspade som gäller, den tar mitt utekök på balkongen till nästa nivå att få steka på kyckling , fisk eller grönsaker som du bara enkelt kan flippa eller hacka ner med. Spaden är guld värt för mig som kock! Bygghemma har ett stort utbud och tack vare det har det varit enkelt för mig att hitta exakt det som jag behöver till min Weber grill. Så himla skönt att beställa och få allt levererat hem! Jag har verkligen nått mitt mål med balkongen i att skapa en mysig plats och ett utekök. Med hjälp av alla tillbehör som Weber erbjuder har balkongen blivit mitt nr1 kök nu under sommaren. Speciellt med hjälp av skrapan, spaden och stekbordet. Här kommer mitt smarriga lunchrecept som jag bjöd min man och mina barn på som är en storfavorit! Jag har lite örter, kikärtsmjöl och faktiskt även potatis i för att göra pannkakorna extra matiga! Våga vara kreativ här med grönsaker och även smaksättning när det kommer till pannkakorna. Det är ett grymt sätt att gömma nyttigheterna från barnen bara att riva eller mixa ner. Se min IGTV här Matpannkakor med smak av dill och citron! 4 portioner Ingredienser 2 kokta potatisar, mosade 1 ägg 1 1/2 dl vetemjöl 1 dl mandelmjöl 2 tsk bakpulver 2 1/2 dl havremjölk 1 msk gurkmeja 1 msk citronzest 1 msk dill 1 krm salt 2 msk smält smör/ Räkspett 400 g jätteräka, råa 1 lime Salt Kycklingspett 600g kycklinglårfilé 2 msk Paprikapulver 1 msk olivolja Salt Peppar Gör så här: Mosa potatisen med en gaffel i en bunke. Knäck äggen över potatisen och vispa ihop med övriga ingredienser till en smet. Tillsätt gurkmeja, citronzest, dill och salt. Hetta upp stekbordet så att det blir riktigt varmt och tänk på att inte ha något fett direkt på stekbordet. Stek pannkakorpå stekbordet ca 3-4 minuter på varje sida. Servera pannkakorna med valfritt protein eller grillade grönsaker. Min och familjens favorit tillbehör ser du nedan! Räkspett Trä räkorna på spett. Grilla räkspetten 1–2 min på varje sida tills räkorna har blivit rosa och är genomgrillade. Lägg spetten på ett fat och pressa lime över och avsluta med att salta. Kycklingspett Lägg träspett i blöt. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar. Lägg i en skål och blanda med paprikapulver, olivolja. Trä upp kycklingen på grillspetten. Grilla spetten över glöden/högvärme så att den får fin färg. Flytta/sänk värmen och grilla spetten till indirekt värme och grilla tills kycklingen har en innertemperatur på 70°C. Servera Lycka till på grillen! Love Markiz