Ingredienser 2 bröd 12 g jäst 3 dl fingervarmt vatten 1 msk olivolja 6 dl vetemjöl 1 tsk salt Topping: 0.5 dl olivolja 4 dl crème fraiche 200 g kallrökt lax i skivor 1 finhackad rödlök 1 finhackad gräslök 100 g löjrom eller stenbitsrom 0.5 st citron i klyftor Gör så här Smula ner jäst i en bunke och häll i vatten. Rör om tills jästen lösts upp och tillsätt salt och olja. Häll i lite i taget av mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 1 tim. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i 2 bitar och kavla ut till 2 platta bröd på mjölad bänk. Lägg bröden på 2 ugnsplåtar. Grädda 10–12 min i ugn, de ska bli lätt gyllene. Pensla bröden med olja och låt kallna. Bred crème fraiche på bröden och fördela laxen ovanpå. Strö över lök och gräslök. Klicka på rom och servera med citronklyftor. Love M