Höstig kycklingpaj med sötpotatis 4 portioner Ingredienser PAJDEG 3 dl vetemjöl 125 g smör 2 msk vatten FYLLNING 500 g Lårfilé 4 msk olivolja 2 gul lök, riven 2 vitlöksklyftor, pressade 2 tsk ingefära 0.5 tsk gurkmeja 0.5 g saffran 2 sötpotatisar, skalade och skurna 150 g haricots verts 2 dl crème fraiche 3 ägg Do it like this! Sätt ugnen på 200°. Mät upp mjölet i en skål, lägg i kylskåpskallt smör, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet , tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) och ställ i kylskåp ca 15 minuter. Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skala och skär sötpotatisen i bita – strimla lårfilén. Koka upp grytan tills all sås är borta. Lägg ner potatisen och haricotsvertsen i en matberedare tillsammans med créme fraiche och mixa till en puré. Blanda sedan ner ägg och smaka av med salt. Dela kycklingen med händerna. Bred ut blandningen i pajskalet och lägg sedan på kycklingen och grädda ca 40 minuter i ugnen. Toppa med lite kokt haricots verts. Smaklig måltid!