Japp då har vi rätt ut den saken! Bjud in julen tidigt och kör! O när fröken doktor ändå säger YALLAH! Så känner jag booom jag sparkar in dörren och bjuder er på julmys! Här kommer ett recept på härlig lingonkola! Lingonkola Lingonkola 4 portioner Ingredienser: 2 dl lingon ½ tsk mald nejlika 1 ½ dl grädde 2 ½ dl strösocker 1 msk ljussirap Gör så här: Klä en form invändigt med bakplåtspapper. (ca 20X20 cm) Mixa lingon med en mixer stav eller i en matberedare tillsammans med mald nejlika. Blanda sedan det mixade lingonen med grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda på medelvärme till 120 grader, kontrollera med en termometer eller häll lite smet i ett glas med kallt vatten. Om du kan rulla en lite kula är kolan färdig. Häll upp smeten och låt stelna i mitten av kylen. Klipp kolan i bitar och förvara i rumstemperatur. Tips: Innan du börjar koka kolan lägg ut tidningspapper över hällen innan du ställer på kastrullen så slipper du torka upp massa kladd som oftast blir när man gör kola. Saknar du termometer så vill jag tipsa dig om att använda funktionen där du kan ställa in spisen på exakt den tidens om du vill att kolan ska koka. Ca 15-20 minuter. Om du vill se en film klicka här! LOVe Markiz