God morgon! Här kommer lite tips på fredagsmys och recept! Jag tycket att baka är perfekt fredags mys! Lussebullar, saffrans skorpor, pepparkakor, pepparkakshus och en massa mer godsaker kan man baka själv med vänner eller med barn och familjen. På söndag ska vi ha adventsfika hemma hos oss så jag försöker förbereda som mycket som möjligt. Här är lite bilder från gårdagens bak. När jag nu delar bilderna från gårdagens bak kommer min telefon bli nedringd från mina vänner, speciellt en tjejkompis "Farnaz" som började tjata om lussebullar i oktober. Lussebullar a la Markiz Ingredienser 35st 75 g jäst 5 dl mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Kesella (gärna med vaniljsmak) 100 g smör, rumsvarmt 17 dl vetemjöl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning: 200 g mandelmassa 100 g smör, rumsvarmt 1 tsk äkta vaniljpulver Gör så här: Smula jästen i en bunke. Smält smöret tillsammans med mjölken till max 37°, tillsätt saffran, och häll över jästen. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med plastfolie i ca 45 min. Rör ihop ingredienserna till fyllningen så att den blir mjuk och smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut till rektangulära plattor. Bred fyllning på halva och vik dubbel. Skär varje degplatta i 18 remsor och snurra ihop. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler. Lycka till! LOVe Markiz