Igår drog jag med mig Kevin som fick hjälpa till med inhandling att alla råvaror som jag behöver för kvällens partaj! Gick upp tidigt idag och bakade marockanskt bröd (khobs), sååå gott! KHOBZ marockanskt bröd Detta bröd är den marockanska gaffeln. Nybakad khobz är något som alltid har funnits hemma hos min mamma. Brödet tillsammans med olivolja är heligt för en marockan. Det finns inget som är så gott som när du doppar khobz i såsen från en gryta. 8 stycken Ingredienser: 100 g jäst (2 paket) 10 dl vatten, fingervarmt 1 msk salt 1 msk socker 1 dl olivolja10 dl vetemjö 1 ägg, uppvispat sesamfrön Gör så här: Lös jästen i fingervarmt vatten tillsammans med salt, socker och olja i en stor bunke eller matberedare. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen tills den känns smidig. Låt jäsa under duk i 20–30 minuter. Dela degen i fyra delar och rulla sedan varje del till en rund bulle som du plattar till lite. Placera på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 20 minuter. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen på 200 grader cirka 20 minuter eller tills de är gyllenbruna. [caption id="attachment_76" align="aligncenter" width="693"] Detta kommer jag bjuda på ikväll![/caption] Imorgon ska jag ha en stor brunch hemma hos mig. Bilder kommer imorgon! LOVe M