Hello, Hoppas att ni har börjat landa i allt som heter julstress och börjat planera maten inför julen. Jag har köpt tre julklappar. Två till barnen och en till min mamma. Förlåt fyra har jag köpt, en till mig själv oxå=). På måndag morgon ska jag köpa alla julklappar när alla andra är klara och jag hoppas att det är tomt i butikerna. Just ni ligger mitt fokus på Nyhetsmorgon Söndag när jag ska bjuda på lite härliga tips inför uppesittarkvällen på måndag. Det kommer bli smarriga Vört-våfflor med massa goda tillbehör som en vegansk rödbetssallad, grönkålsröra och så klart skinka. Missa inte det! Tiderna som jag medverkar är 8.15 9.15 10.15 Men inför denna lördag och julmats prepp vill jag ge er ett helt magiskt recept på jul-köttbullar med smak av mandlar och kryddpeppar. Ingredienser 1000 g kycklingfärs 200 g mandlar skalade 3 dl vispgrädde 2 riven gul lök 2 st ägg 4 tsk kryddpeppar 1 tsk kanel 1 tsk muskot 2 tsk salt peppar efter smak 6 msk smör till stekning Gör så här: Rosta mandlarna i lite smör i en stekpanna tills de fått färg. Mixa mandlarna i en mixer. Bryn löken i smör tills den blir glansig. Blanda kycklingfärsen med mandlarna, löken, ägg, salt och kryddorna. Blanda runt till en smidig smet. Fukta händerna med kallt vatten och forma till jämna köttbullar. Stek några i taget i smör. Skaka pannan så de blir jämnt gyllenbruna. Sänk värmen när köttbullarna börjat få färg och stek tills de blir genomstekta ca 5-10 minuter Ett annat sätt att steka köttbullarna är att spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa små bullar och kör in i ugnen på 150 grader i ca 15-20 minuter. Stek sen i smör för fin färg. Ett tips är att baka många köttbullar i ugn och kyla ner. Sen är det bara att ta fram köttbullarna dagen efter och steka på. All Kärlek Markiz Tainton