I annonssamarbete med Marbodal Kök Köket är mitt place to be! Det är i det rummet av mitt hem som jag hämtar kraft i, skapar minnen och där jag känner mig som mest hemma. I mitt kök kan jag vara mig själv. I början på det här året började min resa till mitt drömkök tillsammans med Marbodal. Och nu snart 6 månader senare kan jag inte annat än att säga att jag är så nöjd – med allt från val av material, färg och all planering av förvaring. Tack Marbodal! Jag tycker så mycket om mina handtagslösa luckor som jag enkelt kan torka av, det öppna skåpet som lyfter fram min personlighet och ger hela köket en personlig identitet. Det här är ett kök som har funktionerna och den smarta förvaringen, som underlättar vid matlagningen, som kommer att ge hela familjen en livslång och hållbar kärlek till vårt kök. När jag växte upp fylldes vårt hem med vänner och familj nästan varje dag – och doften av mat spred sig i kvarteret. Mat är inte bara mat, och köket är inte bara en plats där vi lagar mat. Maten och köket är det som väcker känslor hos oss och är en plats där vi skapar minnen som våra barn kommer att ta med sig vidare in i sina vuxna liv. Det är där vi bygger en grund för hur vi vill att våra barn ska värdera möte med familj och vänner. Nedan får du mina mest personliga och bästa tips på vad du ska göra och hur du ska tänka när du bjuder in familjen och vänner på middag! Let’s make food love in the kitchen! 5 tips på hur man ska tänka när man planerar en middag för många Det finns ju få saker som är så härliga som när man bjuder över vänner och familj på middag eller lunch, tycker jag. Men många omkring mig upplever att det är jobbigt, stressigt och har en prestige i att allt måste vara perfekt när man bjuder till. Så behöver det inte vara. Här är mina bästa tips som underlättar: Laga något som inte kräver så många moment, som en gryta, gratäng eller lasagne. Något som sköter sig själv men som du kan bomba med en massa härliga smaker och som du kan servera bröd till och en enkel sallad. Det räcker oftast med rivna morötter som du smaksätter med citronjuice och sedan någon härlig ört, som till exempel mynta. Du kan också toppa med några frön eller nötter som blivit över från något annat tillfälle. Börja med att kolla vad du har hemma och utifrån det bestämmer du vad du vill bjuda på. Det är färdigt med att alltid köpa allt nytt! Saknar du något be dina gäster köpa med det eller ta med det hemifrån, det bryter oftast isen och ger en inbjudande känsla. Utgå från en bas och våga! Tricket i att kunna vara kreativ med det man har hemma är att tänka i komponenter. Protein, kolhydrater och grönsaker är det vi människor vill ha. Man kommer långt på det man har hemma: som potatis, morötter, lök och en burk krossade tomater och kyckling i frysen. Vips har du en kycklinggryta! Sluta med trerätters, vi äter knappt ens så längre. Det finns två sätt att laga en sådan här middag på. Antingen lagar du allt innan gästerna kommer och då vill jag ge dig tipset att förbereda under dagen eller dagen innan. Annars tycker jag att den mysigaste stunden är att laga mat när vänner och familj kommit. Ha minst en stor kastrull och ett eller två maffiga serveringsfat hemma som du kommer att ha användning av. LOVE Markiz