Idag har varit en av de piggaste dagarna på några veckor. Gick upp i helt ok tid, käkade en lätt frukost och sen åkte jag för att träffa min fina vän Nunu som åker till Etiopien på bröllop. Vi åt lite lunch sen gick vi en sväng i "Mall of Scandinavia". Igår och idag har jag t.o.m lagat mat, måste faktiskt säga att jag mår mycket bättre av att äta hemlagad mat. Mår inte lika illa när jag äter det. Jag har inte ens sovit middag idag men jag är sjukt trött nu. Hade ett intressant möte på eftermiddagen med en tjej på SVT. Mer om det när det blir lite mer aktuellt och sedan blev det klart att jag den 16:e januari kommer jag att gästa TV4 Nyhetsmorgon tillsammans med en IVF läkare. Vi kommer självklart prata IVF och svara på en massa frågor från tittarna. Det känns så otroligt kul och framför allt viktigt att dem lyfter det och bara avdramatiserar. Känns som ett steg i rätt riktning. Missa inte det! Nu var det ett tag sedan jag delade recept så idag ska jag dela ett som passar perfekt i fattiga januari tider. [caption id="attachment_549" align="aligncenter" width="683"] Foto: Angelica Zander[/caption] DJEJ MA BATAT Kycklinggryta med potatis och gröna ärtor Det här en enkel och billig rätt som ändå smakar ”dyr”! 4 portioner Ingredienser: 1 hel kyckling, skuren i stora bitar 2 msk olivolja 3 stora gula lökar, skalade och strimlade 2 vitlöksklyftor, finhackade 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen ingefära 1⁄2 tsk gurkmeja 1⁄2 g saffran (1 kuvert) 3 msk finhackad färsk koriander 3 msk finhackad färsk persilja 4–6 potatisar, skalade 2 dl gröna ärter, frysta eller färska salt och svartpeppar Gör så här: Hetta upp olivolja i en tjockbottnad gryta och fräs löken och vitlöken tills de är mjuka. Lägg ner kycklingen och kryddorna inklusive koriander och persilja, bryn i 3–4 minuter med lock så behåller du smak och vätska och slipper tillsätta så mycket vatten senare. Tillsätt vatten så att det täcker kycklingen och låt sjuda under lock i 20 minuter. Tillsätt potatisen och låt sjuda ytterligare 25–30 minuter. Rör sedan ner ärterna och låt sjuda under lock i 5–10 minuter. Toppa med hackad färsk chili och serveras med khobz. LOVe Markiz