Var inte rädd för Corona stärk ditt immunförsvar med bra mat och rätt råvaror! Jag vet inte med jag tycker att det är helt galet hur hysteriskt rädda vi är för detta VIRUS. Det påverkar mitt jobb, mitt sociala liv. Nej nu får det vara nog med att vara rädd! Nu tycker jag att vi ska fokusera på att stärka vårat immunförsvar genom att äta bra mat. Här kommer lite tips på råvaror som stärker immunförsvaret och tar hand om din inre kropp! Vitlök är riktig supermat som innehåller den aktiva ingrediensen allicin, en effektiv bekämpare av infektioner och bakterier. Sötpotatis innehåller antioxidanter, bland annat betakaroten och vitamin C, som hjälper kroppen att bekämpa eventuella skador och sjukdomar. Den är också rik på järn samt är en bra källa till E-vitamin som ju också finns i fettrika livsmedel som nötter och frön. Löken är faktiskt nyttigare än vad man kan tro. Den innehåller massor av proteiner, fibrer, krom, C-vitamin och flavonoider. Dessutom bidrar lök till att sänka kolesterolvärdet och håller blodsocker-nivåerna på en bra nivå. Ingefära fungerar även lugnande för magen, minskar gaser och stimulerar ämnesomsättning och matsmältning. Ingefära fungerar antiinflammatoriskt och kan ge god hjälp vid ledbesvär. Den hjälper till att minska smärta och svullnad i lederna. ... Sist men inte minst är ingefära bra vid förkylningar. Gurkmeja, eller rättare sagt kurkumin, som finns i gurkmeja, har visat sig vara bra vid ledbesvär och kan även motverka inflammation. Den fungerar dessutom som en kraftig antioxidant så den är bra för immunförsvaret också Laga denna rätt och få allt och lite till av det godaste nyttigheterna! KYCKLINGGRYTA MED SÖTPOTATIS OCH HARICOTVERTS 4 personer INGREDIENSER 800 g Kycklinglårfilé 4 msk olivolja 2 gul lök, riven 2 vitlöksklyftor, pressade 2 tsk ingefära 0.5 tsk gurkmeja 0.5 g saffran 2 sötpotatisar, skalade och skurna 150 g haricots verts Gör så här: Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök och vitlök fräs tills de är mjuka. Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Tillsätt haricotsverts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter. Tänk på att inte koka haricotsverts för länge, de är godast med lite tuggmotstånd. Smaklig måltid! Glöm inte att tvätta era händer och sortera era soppor! LOVe Markiz <3