Pumpa & Kycklingkroketter serveras med citronkräm 4 personer 200g pumpa 200g kycklingfärs 1 tsk mald svartpeppar 1 msk mald ingefära 2 msk paprikapulver 2 msk hackad persilja ½ dl grädde 1 ägg Salt Panering 1 dl vetemjöl 1 msk helt ägg 2 dl panko Citronkräm 1 dl crème fraîche 1 dl olivolja 1 citronzest Gör så här: Skala och skär pumpan i tärningar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av pumpan. Pressa pumpan genom en purépress eller mosa den med en slev. Blanda pumpan, kycklingfärsen med övriga ingredienser. Forma små bollar av massan och rulla dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i panko. Frys in i 15minuter. Värm oljan till 180 grader i en kastrull (glöm inte att slå av fläkten). Fritera några åt gången oljan i ca 3-4 minuter, tills de är gyllene bruna och klara. Lyft bort med en hålslev på hushållspapper eller galler. Citronkräm Vispa crème fraichen och tillsätt olivoljan. Riv i citronskalet och smaksätt med salt och vitpeppar. Tips Slå på fläkten och låt den gå tills det är dags att fritera, slå då av fläkten. Min fläkt efter drar så det begränsar lukt att sprida sig trots att fläkten är av. Slå på superfrys och frys in i 15 om du saknar funktionen frys in i 30 minuter minuter.