Hello! Sitter i bilen påväg hem från magiska men hektiska dagar i Åre. Som jag längtat efter att få åka skidor<3. Det har snöat och blåst galet mycket så många liftar var tyvärr stängda. Har hängt med barnen i björnen och åkt pulka och Liora har faktiskt stått på ett par skidor för första gången. Så modig och så jävla söt! Innan vi landar hemma i Stockholm ska vi stanna till i Sundsvall, sova där en natt och sedan vidare hem. När vi kommer hem drar vardagen igång och allt kommer bara rulla på. Viktigt att försöka behålla det lugn som vi nu fått efter lång ledighet. Med barn så handlar ju allt om planering och efter snart tre år som mamma har jag hittat lite rutiner för mig som gör att jag inte behöver stressa lika mycket. Storhandla en gång i veckan. Så att du alltid har det du behöver för frukost och middag hemma. Gör matsedel som ni kan följa hemma. Man behöver inte planera för dagen men att ha fem rätter som man kan "välja" av. Träna tidigt på morgonen. Jag tränar innan mina barn kliver upp, jag mår så bra av att få träna och att göra det innan dagen dragit igång är så skönt. Rasta dina barn efter förskolan. Vi går alltid till parken så att barnen får leka av sig. Det gör att det är lugnare när det kommer hem och kan leka själva. Det ger dig tid att laga middag, slänga in en tvätt eller bara sitta i soffan 20 minuter. Laga "one pot food". Smart mat som sköter sig själv. Lär känna ditt kök och dina vitvaror det har oftast smarta finesser som kan underlätta din vardag ex. timer på ugn, häll osv. I min senaste medverkan i Nyhetsmorgon lagade jag good, enkel och smarrig one pot food lasange, pasta och ris med kyckling. Här bjuder jag er på ett av mina favo recept. One pot Scampi pasta 4 portioner Ingredienser 200 g spagetti 200g körsbärstomater, delade i mitten 100g babyspenat 1 gul lök, finhackad 3 vitlöksklyftor, finhackad 1 röd chili, finhackad 20 st scampi eller tigerräkor 1 näve basilika, grovt hackad 2 msk olivolja 50g parmesanost, riven Salt och svartpeppar Gör så här: Lägg ned tomater, spenat, lök, vitlök och chili i en stor stekpanna. Placera sedan spaghettin i mitten av pannan och häll över olivoljan och 600 ml vatten eller fiskfond. Hetta upp panna till medelvärme och låt allt i pannan koka. Rör pastan regelbundet och koka i cirka 9 minuter tills pastan har kokats och vätskan nästan är borta och blivit en tjock sås. Tillsätt scampi efter 6 minuter, rör runt. Ta bort pannan från värmen och rör om med pecorinoost och basilika. Krydda med havssalt och malt svartpeppar.