Ugnsbakad kyckling m. örtpotatis Ingredienser 4 personer ca 35 minuter 400 g potatis 4 Bosarp ekologisk kycklingbröstfilé 2 msk olivolja 6 vitlöksklyftor 2 stjälkar färsk rosmarin 1 citron, skal och saft salt och peppar Tomat- och paprikadipp 4 mogna tomater, hackade 1 gul lök, finhackad 1 grön paprika, urkärnad och hackad 1 chili, urkärnad och finhackad 1 knippe persilja 2 msk sumak 1 tsk granatäppelsirap 4 msk olivolja salt och peppar Tillagning Ugnsbakade kycklingbröst med örter och potatis: Sätt ugnen på 180°. Tvätta potatis och skiva den i ½ cm tjocka skivor. Lägg i en ugnsform (ca 25x30 cm) tillsammans med kycklingen. Krydda kycklingen med olivolja, salt och peppar. Krossa den oskalade vitlöken lätt och blanda ordentligt med potatis och kyckling. Sprid ut potatisen i ett jämnt lager i formen. Lägg kycklingen direkt på gallret, med skinnsidan nedåt och ställ ugnsformen med potatis under kycklingen. Stek i 15 min. Ta ut och lägg kycklingen ovanpå potatisen. Plocka bladen från rosmarinkvistarna. Gör strimlor av citronskalen med en potatisskalare. Blanda blad och skal med olivolja och strö ovanpå kyckling och potatis. Häll på saften från citronen och ställ sedan i ugnen ytterligare 5–10 min. Tomat- och paprikadipp Lägg samtliga ingredienser i en skål och blanda ordentligt så att smakerna sätter sig. Låt stå i kylen till det är dags att servera. Precis innan servering brer du ut dippen på ett platt fat med en gaffel. Toppa med lite extra olivolja och sumak. Servera kycklingen och potatisen med tomat- och paprikadipp. LOVe Markiz