Bastilla heter detta i Marocko! Kyckligpaj med en ljuvlig smak från saffran och krisp från mandlarna. Det jag älskar med det här receptet är att man jag göra det med alla kycklingdelar. Detta är ett super bra recept om du får massa kyckling över från lunch eller middagen. Hållbart och bra! 1 gul lök 1 g saffran ca 500g kyckling (valfri del) 1/2 msk malen ingefära 2 1/2 msk kanel 1/2 tsk gurkmeja 3 msk olivolja 6 dl vatten 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar 2 msk hackad koriander 2 msk hackad persilja 8 ägg 8 ark filodeg 25 g smält smör 100 g hackade rostade mandlar Gör så här Skala och riv löken grovt. Mortla saffranen. Lägg kycklingen i en stor kastrull med lök, saffran, ingefära, kanel, gurkmeja, olja, vatten, salt och peppar. Låt sjuda på låg värme tills köttet är mört ca 1 timme. Vänd runt i kycklingen då och då. Låt puttra utan lock ca 20 minuter tills såsen tjocknar och det återstår ca 2 dl (för 8 portioner). Vispa upp äggen. Vispa ner dem i buljongen, lite i taget, på låg värme, det ska bli som äggröra. Ta från värmen och ställ åt sidan. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 200°C. Dela kycklingen eller skär i mindre bitar. Pensla en ugnssäker rund form, ca 30 cm i diameter med smält smör. Lägg 1 ark filodeg i formen så att 1/3 av arket hänger utanför formen. Gör likadant fast på andra sidan. Pensla sedan med smör. Upprepa detta moment ytterligare en gång. Fördela kycklingen i formen och häll på äggröran. Strö över mandlarna. Vik över filodegen som hänger ut över kanten. Lägg på ytterligare 3-4 ark filodeg så att det täcker. Vik in filodegens kanter innanför formens kant. Pensla ovansidan med smör. Grädda mitt i ugnen 5–10 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knaprig. LOVe Markiz