Att laga mat när du jobbar mot klockan kan kännas svårt och oinspirerande! Men det är inte så svårt det handlar om planering och att lära sig i vilken ordning man ska börja. Här har du ett recept där du får lära dig i vilken ordning du ska börja och sluta. En förenklad variant på kycklingspett med jordnötssås och ris! Enjoy! Kycklingköttbullar i jordnötssås med ris 4 portioner Tid 15 minuter Du behöver: 4 port basmatiris Kycklingköttbullar 500g Jordnötssås 2 msk neutral olja 2 msk röd currypasta 1 burk kokosgrädde (à 400 ml) 1 buljongtärning (kyckling) 1 dl krossade jordnötter Gör så här: Börja med riste. Hetta upp smör eller olja i en kastrull och lägg i ristet. Rör om ordentligt så att riset täcks av oljan. Häll på riktigt med vatten och låt koka på hög värme i 7–8 minuter (som när du kokar pasta) tills riskornen nästan är mjuka. Sila av riset och skänk till 1:an och häll över riset i kastrullen och lägg på en kökshandduk och lock. Låt stå i 3-4 minuter. Gör under tiden: Jordnötssås: Hetta upp oljan i en kastrull. Tillsätt currypasta och fräs ca 2 minuter. Rör ner kokosgrädde, buljong och salt. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Låt svalna och rör ner jordnötterna. Trä kycklingköttbullarna på spett. Stek spetten i 3–4 msk olja i en het stekpanna ca 3 minuter. Servera spetten med såsen, kokt ris och gärna med sallad. LOVe Markiz