Ett lätt lagat och nyttigt recept mer smaker av sommaren! 4 portioner Ingredienser: 4 majskycklingfiléer 3 msk olivolja 4 msk finhackat apelsinskal Flingsalt och nymalen peppar Sallad: 2 färska broccolihuvuden 1 rödlök, finhackad (lägg gärna i kallt vatten för att få bort den eventuellt starka smaken) Kärnorna från 2 granatäpplen 3 dl gula russin 2 dl nötblandning, rostad 2 msk Tahini 2-3 dl turkisk yoghurt 1 msk granatäppelsirap 3 tsk sumak 1 tsk mald ingefära salt och peppar Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.Gnid in kycklingen med olja, salt, peppar generöst strö över apelsinskalet. Gnugga lätt så att allt fastnar ordentligt. Bryn kycklingen i olja i en het stekpanna. Lägg dem i en ugnssäkerform. Stek mitt i ugnen i ca 15-20 minuter eller till innetemperaturen är 70 grader. Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär i mellanstora bitar. Dela sedan stjälken på längden och skiva den tunn. Lägg rödlöken och broccolin i en skål tillsammans med russin, granatäppelkärnorna och nötterna. Blanda tahini tillsammans med turkisk yoghurt, granatäppelsirap, sumak och ingefära så du får en jämnt och fin dressing. Blanda sedan dressingen tillsammans med salladen och smaka av med salt och peppar. Servera salladen tillsammans med kycklingen. Tips! Går även bra att servera med grillad halloumi om man vill ha ett vegetariskt alternativ. Nu så här på vintern kan man om man är extra hungrig och vill ära lite extra göra ugnsrostade potatisar till! Nu ska jag städa vidare! #booring LOVe Markiz