[caption id="attachment_4320" align="aligncenter" width="981"] Servera kycklingfärsen i tortillabröd och toppa med en klick salsa och tahiniyoghurt.[/caption] Ingredienser 4 portioner Tillagningstid: 30 minuter 1 pkt kycklingfärs 500g 2 gul lök 1 tomat 1 påse färdig tacomix krydda 1 dl vatten 12 mjuka tortillas olja till stekning Ananas & Granatäppelsalsa 2 granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 2 dl granatäpplekärnor) ½ ananas (går bra med 1 paket fryst ananas) 1/2 gurka 1 rödlök 1 dl finhackad bladpersilja 1/2 dl finhackad mynta 1 tsk sumak 1 tsk ingefära finrivet skal och pressad saft av 1 lime 3 msk olivolja salt & peppar Tahiniyoghurt 2 dl turkisk yoghurt 3 msk tahini 2 msk citronjuice 1 tsk spiskummin 1/2 tsk rökt paprikapulver 1/2 tsk salt Gör så här: Köttfärs 1. Finhacka lökarna och tomaten och hetta upp en panna. 2. Stek färsen gyllenbrun i olivolja. Tillsätt lök och tomaterna, fräs cirka 2 minuter till.3. Lägg i tacomixen, stek cirka 30 sekunder och tillsätt vatten. Låt koka på låg värme i cirka 2 minuter. Smaka av med salt och peppar Ananas & Granatäppelsalsa 1. Dela granatäpplet och slå ur kärnorna. 2. Skala och skär ananasen i mindre bitar. Hacka gurka och lök fint. 3. Blanda försiktigt granatäpple, ananas, gurka, lök, persilja, mynta, kryddorna, finrivet limeskal (tvätta lime ordentligt innan), pressad citronsaft och olja. Smaka av med salt & peppar. Tahiniyoghurt 1. Rosta spiskummin och paprikapulver i en stekpanna i 1-2 minuter på högvärme. 2. Blanda sedan alla ingredienser till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. LOVe Markiz