Kycklingramen m. zoodles och misodressing Ingredienser 4 portioner LÅRFILÉ 400 g lårfile BULJONG 1.5 liter kycklingbuljong 2 cm ingefära, fint tärnad eller riven 1 st chili, finhackad 1 st vitlöksklyfta, riven GRÖNSAKER 100 g svamp (valfri i säsong) 1 st broccoli, i buketter 1 st röd lök, skivad 1.5 dl sojabönor ZOODLES 1 st zucchini, stor och strimlad eller svarvad MISODRESSING 0.5 dl tahini (alwadi) 0.5 dl misopasta 2 msk limesaft, pressad RAMENTOPPINGS 1.5 dl böngroddar 1 dl salladslök, fint skuren 1 dl koriander, grovt skuren 1 dl cashewnötter, rostade 2 msk sesamfrön svarta, rostade 4 st ägg, kokta och delade Gör så här: Buljong Fräs chili, vitlök och ingefära i lite matolja i några minuter. Tillsätt kycklingbuljongen. Låt koka upp Tillsätt lårfilé och sjud i ca 4-5 minuter. Ansa och skär grönsakerna och svampen och tillsätt i buljongen och sjud i några minuter. Zoodles Gör zoodles (zucchininoodles) med mandolin, potatisskalare, osthyvel eller grönsakssvarv. Gör fyra st knyten så att det blir enkelt att portionera. Misodressing Blanda samtliga ingredienser till misodressingen. Tillsätt precis innan servering i buljongen. Lägg äggen i kokande vatten och koka i 6-7 minuter. Ta av och spola i kallvatten. Skala och dela äggen. Portionera zoodles i 4 skålar. Håva över kycklingen, grönsakerna och svampen och fördela jämnt. Slå över buljongen och toppa med böngroddar, ägg, salladslök, koriander, cashewnötter samt svarta sesamfrön. Avsluta med att ringla lite sesamolja. LOVe freakinG FOOd Markiz