[caption id="attachment_4692" align="alignnone" width="810"] Foto: Mattias Södermark Stylist: Liselott Forslin[/caption] 4 portioner Ingredienser 800 g Kycklinglårfilé 4 msk olivolja 2 gul lök, riven 2 vitlöksklyftor, pressade 2 tsk ingefära 0.5 tsk gurkmeja 0.5 g saffran 2 sötpotatisar, skalade och skurna 150 g haricots verts Gör så här: Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök och vitlök fräs tills de är mjuka. Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Tillsätt haricotsverts och låt sjuda i ytterligare 4–5 minuter. Tänk på att inte koka haricotsverts för länge, de är godast med lite tuggmotstånd. Smaklig måltid!