Hello! Idag gästade jag Nyhetsmorgon och bjöd på härliga och super enkla kyckling kroketter med smak av choklad! Receptet hittar du har nere! Kyckling kroketter m. smak av choklad serveras på en päron och fikon salsa 4 personer 300g kycklingfärs eller lårfilé 2 msk hackad persilja 4 msk råsocker 2 msk salt 2 dl mörk chokad, hackad 1 msk kumminfrön 1/2 msk fänkålsfrön 1 tsk Kanel 1 msk Timjan 1/2 msk muskot 1 msk svart peppar ½ dl grädde 1 äggula Panering 1 dl vetemjöl 1 msk helt ägg 2 dl panko Päronsalsa 2 päron 2 fikon 2 dl mynta 1 lime 1 msk olivolja Salt Peppar Till servering Grekisk yoghurt Gör så här: 1. Skär kycklingen i bitar och lägg i en matberedare (om du inte använder kycklingfärs). Mixa kycklingen tillsammans med örter, kryddor, salt och peppar. Mixa till en grov massa. 2. Lägg i äggulan. Håll maskinen igång medan du häller i grädden i en tunn stråle. Lägg massan i kylen i 30 minuter. Forma små bollar av massan och rulla dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i panko. Värm oljan till180 grader i en kastrull. Fritera några åt gången oljan i ca 3-4 minuter, tills de är gyllene bruna och klara. Lyft bort med en hålslev på hushållspapper eller galler. Salsan Kärna ur och skär päronet och fikon i små tärningar. Finhacka mynta. Riv skalet från en lime och pressa saften av båda. Blanda päron och fikon med mynta och lime i en skål. Smaksätt med oljan och krydda med salt och peppar. Så serverar vi kroketterna (djupskål): Från botten och upp: 1/2 msk lätt vispad yoghurt 2 kroketter 1 msk salsa Nypa finhackade mandlar (rostade) HEMMA